Onsdag den 27. september 2017 får Dyrlæge Mogens Hansen – som den første europæer – den internationale pris Henry Schein Award, som gives for exceptionel gerning indenfor dyrevelfærd, som uddeles ved den internationale anerkendte verdenskongres (WSAVA) for dyrlæger og veterinærsygeplejersker. Kongressen afholdes en gang om året, men det er første gang at København er værtsby.

Prisen kaldes også “Årets Internationale Dyreven valgt af dyrlæger fra hele verden”, og Mogens får prisen for sit mangeårige arbejde med at vaccinere, sterilisere og kastrere gadehunde, især i Asien. Han giver prisen på 5.000 dollars videre til Dyrlæger uden Grænser, som han var med til at stifte i 2006 under navnet Dyrenes SOS, efter han havde arbejdet for bedre forhold for gadehunde på egen hånd siden 1999.

Det er naturligt, at jeg giver prisen videre, for det er jo blevet meget lettere for mig at gøre mit arbejde, efter foreningen blev stiftet. Det er rigtig stort at få en pris fra andre dyrlæger, og vi i foreningen ser både prisen som en kæmpe anerkendelse af vores arbejde og af, at andre dyrlæger også synes, det er et vigtigt problem, som vi arbejder med. Jeg håber og tror, at vi får lettere ved at arbejde i udlandet, efter jeg har fået prisen” fortæller Mogens i en pressemeddelelse om prisen.

Foreningens arbejde er vigtigt og vi har i alt steriliseret, kastreret og vaccineret omkring 10.000 hunde og katte flere steder i verden. På den måde har vores medlemmer været med til at reducere antallet af hunde med hundegalskab, også kaldet rabies – en sygdom med store konsekvenser for mennesker.

Mere end 60.000 mennesker dør årligt af hundegalskab

WHO regner med, at 10 millioner mennesker årligt bliver behandlet efter at have været udsat for hundebid. Det officielle dødstal af hundegalskab er mere end 60.000 mennesker, særligt i Asien og Afrika. Det reelle tal er formentligt meget højere. Og langt de fleste er børn under 16 år.

Den hyppigste årsag til, at mennesker dør på grund af hundegalskab, er, at de bliver smittet af hundene efter et bid. Ræve, katte og aber får også hundegalskab, men da hundene ofte lever som en del af familien, er de meget tættere på mennesker, og derfor er der større risiko for, at de smitter.

WHO anbefaler, at hundene steriliseres eller kastreres for at holde antallet nede, og at de ikke aflives, men i stedet bliver vaccineret. Afliver man hundene, vil man typisk få fat i de mest tilgængelige hunde, mens de farlige går fri. Og kan hundene stadig formere sig, gør de det.

Du kan hjælpe mere

Du har mulighed for at hjælpe gadehundene endnu mere, og det kan du gøre:

  • Ved at synes godt om vores facebook-side.
  • Ved at klikke på facebook for at gøre os og dine venner opmærksom på evt. omtale af denne pris og Mogens.
  • Ved at blive medlem for kun kr. 200,- årligt her.

Vi ønsker Mogens rigtig hjertelig tillykke med prisen – den er velfortjent!!

 

  For 200 kr. om året kan du blive medlem af Foreningen Dyrlæger uden Grænser. Et medlemskab gælder fra 1. maj til og med 30. april i efterfølgende år. Hvad går dit kontingent til: at støtte igangværende projekter – vi hjælper i lande som Costa Rica, Nepal og Tanzania, hvor lokale gennemfører ABC-projekter løbende samt […]

Få foreningens nyhedsbrev ca. 4 gange årligt. I nyhedsbrevet kan du læse nyt om igangværende projekter eller nye tiltag i foreningen.

[mc4wp_form id=”4817″]

Igen i år holder Nordkystens Dyrehospital Hundens Dag, og den finder stede søndag den 17. september 2017, kl. 1200-1500 på Fabriksvej 10 i Helsingør. Kom sammen med familien og hunden og få en masser oplevelser, mens du hjælper Nordkystens Dyrehospital med at støtte foreningen Dyrlæger uden Grænser: